Méretválasztás

Hogy válasszuk ki a megfelelő méretet?

 

1. Rajzoljuk körbe egy fehér papírlapon mindkét lábunkat, lehetőleg függőlegesen tartva az íróeszközt!

2. A két legtávolabbi ponton mérjük meg egy vonalzóval, hány cm a "lábnyomunk" hossza! Mindig a nagyobb értéket kell figyelembe venni.

lbhoszz_176Ez a cm-ben mért érték az esetek nagy többségében nem egyforma, hiszen lábunk mérete sem feltétlenül az. Ha megvan ez az érték, akkor a táblázatból keressük ki az ahhoz legközelebb esőt, ha akkora érték nincs akkor mindig a nagyobbat válasszuk! Ez a méret a lábunk mérete!

 

Tegyük fel, hogy a mért érték a bal láb esetében 25,2 cm, a jobb láb esetében 25,8 cm. Ebben az esetben természetesen a nagyobbik érték, tehát a 25,8 cm a mérvadó. Kikeresve a táblázatból ez a méret a MAGYAR felnőtt méret besorolás szerint a 40-es és a 40 2/3 (ez kb. 41-es méretet jelent) közé esik, természetesen a 40 2/3 (azaz a 41-es) méret a mienk, tehát ekkora a lábunk, ANGOL számozás szerint pedig 7-es.

 

Ha valaki tudja,hogy eleve széles a lábfeje és ez korábban is gondot okozott neki akkor az úgynevezett WIDE fit , azaz szélesített modellek vagy minimum H-szélességű kaptafával készített modellek közül ajánlott választania.

lbszl_525